A.d.s

Computer:: Website www.komputer.com.my
Posted at 03.Apr,2006 09:18  Comments 59 / Trackbacks 0
website dah ok pagi ni 10.03 am...


Comments
Tak OK lagi server tu..

Apasal ko nyer server kejap ada kejap tak der? Tima kawe nak wat reference OUM, ada2 jer server ko meletup. Sedih betul. SCSI HDD kat Low Yat murah jer kalo SCSI ada problem. U pakai server jenis apa? Kalau hosting pun, lagi murah jer, setahun RM200. Server jarang offline...ini dah kes teruk ni, time kawe nak exam, server ko lak DOWN.

kassim-baba  at 11.Apr,2006 10:25
Server 80% ok dah.

Server tu adalah PC aku. So bila aku run update atau maintenance so down le. Tetapi bila 2 minggu sebelum exam aku tak usik.

so nota boleh download. Selamat ambil exam.

Cuma link ke album tak siap lagi...

RM200 tu mahal le...

rozaimy  at 17.Apr,2006 16:43
Compaq

lupalak, aku pakai server compaq ML350.

Pentium III Xeon.

Kenapa? nak sponsor server ke?

rozaimy  at 17.Apr,2006 16:45
Fitur Lanjutan

A'kum
Apa itu fitur lanjutan?
Tolong ya..

azman  at 09.Oct,2006 18:02
masalah mengenal HD

Askum
nak tanya ape tu SATA n ATA?
ape tu 2mb/8mb/16mb?
tolong ya...thx..

Wafie  at 02.Dec,2006 20:23
ASIGNMENTS

JENIS-JENIS BACKUP/KAEDAH BACKUP

WEL  at 15.Dec,2006 20:38
artikel tentang router cisco 7600 series dlm bahasa melayu

nk mintak artikel ttg router cisco 7600 series dlm bahasa melayu......

are-zem  at 02.Apr,2007 09:42
etika professional

etika professional

abdul halim  at 07.Jun,2007 15:40
Study macam nak kena suap jer???

En Rozaimy, looks like ramai yang suka kena suap je??? Asik minta kat enrozaimy jerr?? Bukan tekan kat google pun bleh search ke??? Aiseh senang sgt le blajar mcm ni...

rosez  at 07.Sep,2007 11:58
Adat study

Bukan masalah selalu nak kene suap. Kekadang nota yang ada tu tak paham.

Mi, ko dah gred ka? Hallamak, sure lepas ni server ko dah tak idup lagi. Sodih la kawe camnih. Kawe ader 4 sem lagi nih. Abih Dec 2008.

Sponsor server? OK jer. Takat server lama-lama tu, tinggal barebone jer, abih barang dalam kene kebas. ML350G1 P3 RAID5 gak. Kawe skang pun ada Xeon DL380G4 ngan Dual Core x3650 jer. Nak sponsor pun sayang gak sbb banyak buat testing. Biasalah server murah.

RM200 tu kira murah la untuk web hosting. Tapi bajet kene dalam RM400 gak untuk domain lagik.

kassim-baba  at 07.Sep,2007 22:02
minta tolong

cikgu...naper pc saya xleh run bat file..

SHAHRIM  at 09.Sep,2007 13:44
Alamak!

saya kalau boleh malas dah nak buat tugasan. he he he. apa-apa cari kat Internet mesti jumpa punya. Cuma kena baca dan faham. Yg masalah bila nak translate ke BM aje.

Masih terasa biol lagi di kepala otak masa dok translate modul OUM.


sekarang sibuk jadi ghostbuster. Video Cam dan digital kamera dah ada, tetapi satu hantu pun aku tak dpt tangkap lagi.

Belajar dah habis, tetapi hutang belajar tak habis lagi. 2 thn guna wang kwsp, 2 tahun seterusnya guna wang bapa tiri (kad kredit).

Itu pasal ingat nak tangkap gambar hantu, cari wang maa.


rozaimy  at 14.Sep,2007 10:15
OK la tu

Kalo dah abis, jangan la pulak tutup terus website komputer.com.my nih. Ko sambung keje translate, leh wat duit. Cam member aku, dia OK jer, sambung buat projek2 IT. 2-4 projek dia buat satu SEM.

Tapi kan, aku heran bebudak OUM ni..memang kemut sangat. Projek2 pun nak memurah jer. Tapi nak yang ganas2. Sapa mau tulung buat?

kassim-baba  at 24.Sep,2007 10:49

disebabkan orang mcm korang la bangsa kita tak boleh nak maju-maju...

rosak  at 24.Sep,2007 20:46
Melayu Maju

Sapa kata melayu tak maju,

org melayu yang tak maju pasal depa tak nak majukan diri mereka sendiri.

Org jepun yg maju pun banyak yg tak reti B.I.

Apa yg dia org buat translate buku ke bahasa mereka.

Kita kat Malaysia ni, kejap bahasa melayu, kejap bahasa malaysia. Benda macam tu pun depa tak dapat nak tetapkan pendirian.

Rozaimy  at 25.Sep,2007 15:29
Camne nk hapuskan virus flas10.exe

Kursus Juruteknik Komputer Sesi 2 2007

Najib  at 26.Sep,2007 13:21
virus flash10.exe

boleh remove guna AVG dgn defination terbaru.

cara manual cuba guna hijackthis, refer link ini
http://www.ehoza.com/v4/forum/troubleshooting/5687-masalah-virus.html

rozaimy  at 27.Sep,2007 16:30
modul bm cbcs4103 dan cbnl3103

minta tlg translate modul ni boleh?
tq

mak long  at 23.Jan,2008 22:54
nak chek

saya da anta 2 3 kali comment,tp bila cek x jumpa pun.camane ye, apa yang perlu dibuat?

mak long  at 23.Jan,2008 23:29
klo cd rom nya tdk jln knp y?

ass.wr.wb, sy mo tanya kl cd rom komputer saya tidak mau nge read cd yang saya masukan knp y?pa da yang salah dengan kabel ke motherboard nya?

arya  at 24.May,2008 21:42
Kotor atau Rosak

kalau semua CD yg dimasukkan tak boleh baca kemungkinan pemacu CD rosak atau kotor. Cuba cuci CD tu dgn CD cleaner.

Tetapi selalunya pemacu CD yang rosak, selalunya disebabkan CD yg dimasukkan ke dalam pemacu adalah CD jenis murah dan permukaannya selalu tidak rata. Kandang-kadang permukaan bergesel dgn lense. Bila selalu bergesel lense akan bercalar.

Rozaimy  at 25.May,2008 08:45
Modul CBSM4203

Assalamaualikum
Saya banyak mengikuti modul tuan yang tuan translate. Amat berguna.
Modul CBSM Strategic Information System 4203 ada tak dlm bm .
Cara macam mana tuan translate..

shah  at 06.Jun,2008 12:27
x ada

apa yg ada itu aje le.
cara translate, saya kena baca 1 bab, lepas tu baru translate, kadang-kadang dua tiga kali baca baru faham.

kadang-kadang tak faham juga. itu yg selalu bahasa agak teruk.

Rozaimy  at 10.Jun,2008 11:36
mintak pertolongan

ada soalan nak tanya nie..apasal note untuk etika profesional bab 2 tak lengkap?kecewalah..baca2..bila sampai bawa,tengok empty.mana sambungan yang lain,sab topik 2.5-so on.terima kasih tu je.

gladys  at 15.Jul,2009 08:53
tak masuk exam

aku tak buat pasal masa tu tak tutor kata tak masuk exam, so aku skip le...

rozaimy  at 15.Jul,2009 15:32
Minta Note Ethics

ble minta full notes tuk profesional ethics OUM x yang bahasa melayu punya?? pleassseeeee... saya sangat amat memerlukannnya

nana  at 28.Jul,2009 16:42
Minta Note Ethics

ble minta full notes tuk profesional ethics OUM x yang bahasa melayu punya?? pleassseeeee... saya sangat amat memerlukannnya

nana  at 28.Jul,2009 16:44
Nota Etika

http://www.komputer.com.my/etika_profesional.htm

rozaimy  at 29.Jul,2009 12:47
minta bantuan

minta bantuan en rozaimy jika ada nota organisational behavior OUM dalam versi BM

mazwin  at 01.Aug,2009 23:03
Organisational Behaviour

maaf x ada

rozaimy  at 02.Aug,2009 00:27
nota dlm BM

ada tak nota strategik management dan business research method dlm bahasa melayu..??

nana  at 14.Sep,2009 04:35
thnx

makaseh tuk nota tuu!!

nana  at 14.Sep,2009 04:38
Strategik Managemnet & Business

Tak ada terjemahan sebab aku tak belajar benda tu.

Tetapi kalau dah habis belajar tu, kirim le buku tu kat aku, kot-kot aku boleh translate (ikut masa aku le).

rozaimy  at 14.Sep,2009 10:22
subjek asas komunikasi antara perorangan

nota untuk subjek asas komunikasi antara perorangan dalam bahasa melayu??

zuera  at 09.Oct,2009 09:45
nota pengurusan projek

nak minta nota pengurusan projek dalm BM

kimi  at 27.Oct,2009 00:23
minta tolong

bolehkah saudara bantu saya, bagaimana nak uploadkan bahan-bahan yang mempunyai rajah dan table? lagi satu macamana nak uploadkan powerpoint? tQ

orangkasai  at 02.Feb,2010 21:52
picasa

cuba download picasa.

http://picasa.google.com/

rozaimy  at 03.Feb,2010 09:43
computer maintenance and troubleshooting

ada x nota tuk computer maintenance and troubleshooting lm BM..dh penat mencari xjumpa2 gak..dh la pas raya cina nak kena wat presentation..

sya  at 13.Feb,2010 20:10
FT17

http://www.komputer.com.my/pc_&_dos.htm

cuba cari forum FT17, Juruteknik komputer. selalunya depa ada.

rozaimy  at 13.Feb,2010 21:27
mintak pertolongan

sebelum tu sya ucapkan terima kasih kepada encik pasal dah banyak tolong dalam tanslate subjek. tp sya ada problem sikit dgn subjek OL di OUM. lebih2 lagi bila subjek tu ada pengiraan. contoh nya BDAW 2103 basic of financial acct. memang susah... cari maklum dan nota dalam google..balik2 keluar bhs indon. pening bah...jadi boleh mintak tolong ajar sedikit atau buat contoh untuk subjek. sebab dlm module kurang lengkap.

rollyner  at 03.Mar,2010 13:13

Salam..cik,bleh tak nak pinjam modul CBCS4103 yg dlm BM?btul2 memerlukan..exam mggu dpn...dah cr merata2 tp xjupe2 la

anayna  at 15.Apr,2010 10:37
ambil kat komputer.com.my

sorry, ada kutu disable NIC server aku. boleh ambil kat sini http://www.komputer.com.my/pengenalan_kpd_sistem_rangkaian.htm

rozaimy  at 15.Apr,2010 15:48
bbcp 4103- career planning and development

salam encik,
subject
ada tak module bahasa melayu bg bbcp 4103- career planning and development, harap dapat bantu saya...
terima kasih

nata  at 07.Jul,2010 12:14
nk pinjam module

Salam en.
nape cam da xle msok www.komputer.com.my nie?
da tutup ke? adu cane nk carik buku nie.

s3lam  at 19.Jul,2010 10:20
hard disk kaput

www.komputer.com.my hard disk dah kaput... tak sempat nak repair... aku 1 Ogos baru masuk office.. la ni kat Kuantan, lepas tu JB, lepas Ipoh dan lepas tu Penang....

rozaimy  at 19.Jul,2010 15:49
cari nota

salam tuan sy cari nota etika profesional dan pengurusan sistem maklumat(CBMS4203)...mana nak dapat versi bm...mohon bantuan..exam dah dekat 202.190.27.254

AR  at 13.Aug,2010 09:04
tanya kawan-kawan OUM

maaf, server yg simpan tu dah crash. aku tak sempat lagi nak check... cuba tanya kat forum OUM, harap ada yg simpan solf copynya 192.168.200.40, 202.184.94.9

rozaimy  at 13.Aug,2010 10:53

Salam, nak tanya ada tak nota Java dalam BM 124.82.59.215

lyna  at 25.Sep,2010 11:02

salam
boleh tak nak tanye ade tak nota analisis data dan pemodelan serta teknologi multimedia dalam versi bahasa malaysia bkn pe jenoh nak bace yg english ni...nk kene paham betul2 dulu baru leh wat note or hafal erm..harap leh bantu saya ye encik...:) 203.82.92.111

zera  at 25.Sep,2010 19:05
nota hazard management oum

Salam.
Ada x nota bm tuk hazard management? Klu ada ble share x? Tolong la 206.53.152.87

nata  at 18.Oct,2010 21:29
cbcs4103 dan cbpm4103

Salam,
Ada nota dlm BM tak? 115.132.255.247

awn  at 30.Oct,2010 17:30
cari nota

salam en
harap boleh membantu saya memerlukan nota pembangunan kerjaya dan penilaian prestasi dalam bahasa melayu harap en dapat membantu saya yang memerlukan semoga Allah dapat membalasnya 202.184.141.11

ryn  at 09.Nov,2010 11:51
peluang menjadi yang terawal

daftar percuma dan anda akan diberi info selepas anda mendaftar 203.82.82.23

hasnizam  at 03.Jan,2011 19:51
oumm3203 proffesional ethics..

salam..tolong translate subjek ni boleh??
oumm3203 proffesional ethics 175.137.57.71

mohd hazim  at 06.Feb,2011 21:47
OUMM3203

subjek tu memang dah translate, malangnya server saya down since last year tak repair lagi. Kena tanya pelajar-pelajar senior, selalunya depa ada simpan solfcopy 192.168.200.179

rozaimy  at 07.Feb,2011 07:35
international human resource management

tolong carikan nota ne.... boleh? 124.13.32.85

nata  at 11.Mar,2011 10:06
Cbop 3203

salam tuan boleh kah tuan tolong translate modul CBOP dlm BM,saya sangat bangga dgn usaha tuan 60.52.25.15

Sharifah  at 22.Mar,2011 19:50
guna google translate

maaf, masa tidak mengizinkan. Tetapi saudari boleh mencuba google translate. Amat mudah, cepat. lepas translate tu, macam biasa kena ubah benda yg betul la. Hanya orang yg belajar subjek tu tahu apa benda buku tu cerita

http://translate.google.com/# 192.168.200.160

rozaimy  at 23.Mar,2011 12:06
CBCS 4103

salam tn saya nak tanya.. tn ader x translit tuk subjek cbcs4103,, saya perlukan sgt yg bahasa melayu...harap sgt dpt bantuan dr en 60.51.34.79

nurhidayah  at 25.Apr,2011 09:38
Trackbacks
Post a comment