A.d.s

My Life:: www.mymesra.com.my
Posted at 12.Apr,2008 12:27  Comments 43 / Trackbacks 0
Ingat nak redeem, so daftar le kat mymesra, rupanya kena pi kat www.kad-mesra.com.my, ni la akibatnya tak baca betul-betul kat penyata.

kena tahu no pin la pulak.. tak pernah daftar,
call hotline, nasib baik hotlinenya ok, cepat dpt cakap dengan orang. Kalau telekom punya hotline 100, jenuh le. Dulu kalau utk koporat hotlinenya 1061, cepat sikit dpt cakap dengan orang. Kalau kasi markah, kalau dulu boleh kasi 99%, sekarang 1% aje. Hampeh sungguh.

Redeem Coleman Straw Bottle 32oz, lepas tu ingat nak redeem Khind Emergeny Light, aku memang nak pakai le, pasal yg lama dah rosak, bateri kaput. Entah mana aku letak pun aku dah x ingat. So redeem le kopun minyak. Dpt le kopun minyak RM60.00 ok le tu.




Comments
real rewards

kkkkkkkkkkkkkkk

lazarus  at 16.Nov,2008 12:18
Nak Reedem Real Rewards Point

Saya setuju dgn apa yg di kemukakan itu

Ramli Sahar  at 26.Nov,2008 23:08
Terima sms kata menang RM10,000

Hari ini saya terima SMS katanya dari No.+6288210354867. SMS tu kata: "Congratulations. Anda Menang Hadiah Wang Tunai RM10,000. From Petronas Berhad. Sila hub talian office: 00628988823659. Terima kasih"
Bolehkah Petronas sahkan berita ini untuk saya?
Terima kasih

JAMALUDIN BIN ISMAIL  at 24.Feb,2009 16:24

0122094298

cheah kee hin  at 18.May,2009 19:23
Menang 30,000.00 dari Petronas Berhad

Bini aku dapat SMS mcm tu gak,...tapi lagi banyak dr Hang, RM30,000.00!! Boleh caya ke?? Bini aku dgn Hang aja dah RM40K!! Berapa juta lagi rakyat M'sia yg ada dan nak diberi hadiah, dan berapa juta pulak yang Petronas nak sedekahkan kat org dlm ekonomi global yang tak menentu ni? Masuk akal kaa??

Ahmad J  at 23.May,2009 18:32
Menang 30,000.00 dari Petronas Berhad

Bini aku dapat SMS mcm tu gak,...tapi lagi banyak dr Hang, RM30,000.00!! Boleh caya ke?? Bini aku dgn Hang aja dah RM40K!! Berapa juta lagi rakyat M'sia yg ada dan nak diberi hadiah, dan berapa juta pulak yang Petronas nak sedekahkan kat org dlm ekonomi global yang tak menentu ni? Masuk akal kaa??

Ahmad J  at 23.May,2009 18:35
SMS , Hadiah Tunai $30000 !

Hai ya , apasal masih ada orang tertipu dengan ni ? Saya tiap-tiap hari terima sms dari Petronas ,Astro , Credit Card Visa/Master dan lain-lain, kata saya dah menang kat cabutan nombor ahli ,ada yang email dari south africa/England/US kata ada wang $ 1 milion nak kongsi , awak percaya kah? Helo,kawan ,ini semua tipu punya !

Ben  at 24.Nov,2009 15:45
SMS , Hadiah Tunai $30000 !

Hai ya , apasal masih ada orang tertipu dengan ni ? Saya tiap-tiap hari terima sms dari Petronas ,Astro , Credit Card Visa/Master dan lain-lain, kata saya dah menang kat cabutan nombor ahli ,ada yang email dari south africa/England/US kata ada wang $ 1 milion nak kongsi , awak percaya kah? Helo,kawan ,ini semua tipu punya !

Ben  at 24.Nov,2009 15:47
Print Resit Setiap Kali Isi Minyak

Patronas patut amal memberi resit setiap kali membeli minyak bagi yang menggunakan Kad Mesra.

Ganjaranpoit di bawah Real Rewards hilang, tidak dimasukan ke dalam akaun Mesra. Tanya siti tanya sini tidak ada keputusan. Buang masa sahaja. Selamat tinggal Mesra. Esso lebih baik.

Mohd Kassim Ismail  at 12.Jan,2010 13:10
Mesra

Aku tak pernah pulak check point real reward hilang atau tidak... mmmmm.

Orang kata ESSO punya point lagi bagus, cuma aku lebih suka isi minyak kat petronas

rozaimy  at 12.Jan,2010 13:29
2 juta

Betul ke peraduan 2 juta yang di lancarkan oleh patronas tu betul atau hanya sekadar untuk menarik minat pengguna .
kalau ada macam mana penilaian di buat untuk memenangi 2 juta ...
... Betul ke ni .....

asroi  at 17.Mar,2010 10:53
2 juta

slam kawan2 ape cita 2 juta tu diam je sape agak ye yg dapat 2 juta tu. sy hanya bedoa, manpu besabar agar murah rezeki mamdapt 2juta tu...

mohd fuziyam bin rafie  at 04.May,2010 20:44
0123618840

salam semua ape cita 2juta tu. diam je.

mohd fuziyam bin rafie  at 17.May,2010 21:01
Anda ditipu RealRewards?

mari berkongsi rasa.. singgah di sini:

http://sisoren.blogspot.com/2010/08/penipuan-real-rewards.html

sorensen  at 02.Aug,2010 18:25
Anda ditipu RealRewards?

mari berkongsi rasa.. singgah di sini:

http://sisoren.blogspot.com/2010/08/penipuan-real-rewards.html

sorensen  at 02.Aug,2010 18:26
no

no 118.100.80.93

jasbir singh  at 09.Nov,2010 12:26
army

saya dah redem kat petronas dengan mata ganjaran 2002 dapat minyak rm 20.02. bagus tu tapi kalau kat esso n mobil dapat rm 30.00 lagi bagus
so petronas kene kasi naik sikit la untuk tarik minat isi minyak
penambahbaikkan untuk semua
203.82.87.23

fuad  at 28.Nov,2010 15:53
dah lama tak check point

aku dah lama tak check berapa point yg aku dpt.. tetapi sure sikit gila, pasal aku guna gas, pam gas tak ada option swap 203.82.92.122

rozaimy  at 29.Nov,2010 10:35
x yah caya klu cuma sms

dlm bln puasa lepas dpt kol dr petronas dagangan ckp aku menang contest petronas berupa brg letrik n d jemput ambk hadiah kat 1 petrol pump d ipoh, x caya aku sbb byk dh aku dpt sms tp beza skang kol dr direct line tp klu btul biar la dpt kurg2 LED Tv 55" keats, hehe...dsbbkn ipoh 20min je dr my hometown pd 5/9/10 aku pn try ronda,...perh skali btul ada canopy siap ngan stage n hadiah...juadah berbuka puasa pn ade, aku trus p la n b4 sit down, diorg suh registered nama...confirm btul la kali ni aku mng harap2 dpt brg letrik bsr tp yg nampak atas meja hadiah... kipas meja kcl ngan iron jer byk...x berbaloi pn klu nk kira, tp x per la kurang2 seumur hidup aku merasa gak mng contest...cehhh,...tunggu pnya tunggu bila turn aku ni...brg letrik dh abis diorg kasi kat winner lain yg tinggal hadiah tempat top10 sj klu x silap (brg letrik tempat plg curut, hampeh) tp x panggill jgk, 5-6 biji kamera pn dh abis kat org lain dpt, aku x dpt2....skali tuh microwave ngan ps3 dlm kotak baru sampai..confirm lar hadiah aku 2 sbb tinggal microwave ngan ps3 jerrr brg letrik..utk tempat ke 3 ngan 4 pas tu ada lg 2 tiket melancong utk no 1 n 2...hrp2 dpt ps3...x kish la apa pn janji x kena tipu...bila tempat 4 microwave dpt kat org lain confirm la aku dpt ps3...bila tmpt 3 annouce blum abis aku trus bgn mengejut stanby nak ambk skali nama singh kuar pemenangnya, aku trus tkejut.. sah kena main aku ni...smtara tunggu utk winner ke 2 dpt tiket p phuket ambk hadiah, aku dh x tahan mrh trus ajk my wife blah..x sempat blah br diorg announce nama aku... skali grand prize pg bali utk 2 org..cam x caya aku mng hadiah 2..btul2 aku kena main tp tq petronas... 121.121.202.152, 121.121.202.152

keroll  at 03.Dec,2010 01:54
E&I SXECUTIVE

saya ada terima sms dari kak siti
menyatakan saya ada menang kad mesra jumlah Rm 20 ribu.
dia minta buka email petronasmesra@asia.com.
tapi saya buka email ini tidak ada.
benar atau tidak saya memenanginya.
harap ada jawapan 202.122.144.80

mohd nasir bin awang  at 10.Dec,2010 09:34
rm20,000

hampehhh.....kok nk menipu guna cara lain la.........klo sms aku pun bleh taip 80,000....mangkok hayunnnn 121.121.106.12

dylla  at 12.Dec,2010 17:29

Salam. Lawak tol baca komen keroll tu. Aku pun punya la lama jd member petronas x pernah menang hadiah pun. Sampai sekarang aku dah malas nak masuk2 ape2 peraduan. Tipu jer. 203.82.94.30

kefli  at 14.Dec,2010 00:31

Salam. Aku pun dah malas nak isi ape2 borng peraduan di petronas 2!! Aku jadi ahli mesra sejak 1999 lagi tapi sampai sekarang hampeee..! Pernah jgk diumumkan pemenang peraduan nama diorg dipaparkan di depan cermin kedai petronas...tup tup mana la tau nama sangkut tengok2 nama sepupu aku yang kerja kat petronas (juruwang) pula yang menang no. 3 pulak tu padahal dia mana ada kreta! dia tumpang kreta aku ada la!! aku yang brabis beli minyak kreta, sepupu aku tu pulak la yang menang!! tolong perjelaskan kenapa jadi mcm tu!! Aku dengar jgk pasal Esso tu....emmmh baik kita ramai2 p tukar selera pulak!!! Mana la tau kut kut menang!! tunggu peraduan kat petronas tu sampai naik uban dah aku tunggu.....hampeee!!! Org dalam diorang jgk dia pilih!!!! 202.60.56.249

Ct Jahara  at 08.Jan,2011 08:13
cashier peluang lebih besar

jadi juruwang atau cashier lagi besar peluang utk menang.

setiap kali kita isi minyak atau beli barang tak guna kad mesra, perhatikan depa dok swap depa punya card..... so sehari entah berapa ratus kali depa swap. kita seminggu 3 kali aje... kena pulak macam aku yg guna NGV, sebulan dua kali aje swap kad mesra 203.82.92.110

rozaimy  at 08.Jan,2011 10:30
shell- bonuslink

aku x tau sistem kad mesra, tapi kalau bonus link, dia mintak kita laporkan kalau ada pekerja petrol pump yang swipe kat diorang, korang logon website bonuslink atau caLL hotline diorang untuk report atau bagi idea. nanti korang akan dapat rewards atau extra points dari bonuslink 203.82.82.115

zari nezam  at 10.Jan,2011 10:29

Salam 1Malaysia, saya bole dikatakan 2 hari sekali beli minyak kat petronas Jalan Kerbau, Sg Petani...kena pulak isi rm30-50...isi kancil rm50 dan Avanza rm50-110, tak termasuk beli blanja kat kedai mesra... Yang menyedihkan apabila anak2 saya nk guna tandas awam yang disediakan kat blakang premis tersebut alangkah terkejutnya apabila tandas itu masih berkunci sejak Januari 2009 yang lalu hingga sekarang masih "sengaja" dikunci!!! Pernah jugak bertanyakan kunci tandas tersebut kpd pekerja premis tersebut apa yang menyedihkan salah sorg dpd mereka mjawab tandas rosak dan tk boleh digunakan..tetapi pd 1 hari kebetulan pula saya terlupa tandas premis itu "rosak" saya berlari ke blakang bersama anak kecil saya yang nak buang air kecil, saya nampak sendiri pekerja wanita premis tersebut keluar dgn tangan basah dr tandas dan mengunci semula tandas berkenaan. apabila sy minta izin nk guna tandas itu wanita itu spontan berkata tandas rosak tak boleh digunakan kerana tak dak ayak!!! Bayangkan jer apa perasaan anda yang diluar sana yang pernah mengalami situasi sedemikian rupa!!!! 202.60.56.221

Ct Nashara  at 14.Feb,2011 12:47
kena report kat Petronas ni?

memang hangin le kalau kena macam tu.

toilet tu patut buka le, kadang-kadang bila nak guna kena minta kunci. Banyakkanlah masa kecemasan, masa tu la nak minta kunci...

memang hampeh 60.48.101.48

rozaimy  at 15.Feb,2011 08:56

kenapa kad mesra saya kena blok..... 175.140.116.214

khairul nizam  at 08.May,2011 02:09

petronas tmn ghucil jaya kuala krai terbaik,terbaik,terbaik, layanan yg baik dan pekerja yg peramah.... 175.140.116.214

khairul nizam  at 08.May,2011 02:25
kad mesra kena block

heran? macam kad mesra kena block? Ini sesuatu yang baru. Cuba cite 203.82.92.60

rozaimy  at 08.May,2011 08:32
Penipuan mata oleh petugas di stesyen petronas

Awas jika mengisi minyak di stesyen Petronas Batu Dua,Jln Kuala Ketil, berdepan dng sekolah men.. Kad Royalty Sengaja ditukar dgn yg lain kemudian mereka gunakan kad kita yg banyak point tu untuk isi minyak percuma. Kedua mereka tidak guriskan kad kita tapi mereka gunakan kad mereka untuk dapatkan point bila kita isi minyak. Selamba saja mereka berikan balik kad kita bersama wang tukar. Saya adalah antara pelanggan tetap di situ, anehnya point tak bertambah2. Last sekali minggu lepas mereka tukarkan kad saya dgn kad lain dan gunakan kad saya untuk claim free petrol di ss sg lalang 2 sungai petani. HARAP PENGGUNA HATI-HATI DGN PETUGAS DIPETROL STATIONS PETRONAS INI. SETIAP KALI ISI MINYAK MINTA RESIT DAN SEMAK NOMBOR SIRI KAD KITA DGN YG DICETAK PADA RESIT. 175.141.123.44

Sanusi  at 23.Jun,2011 18:15
Satu nasihat yang berguna

Betul le, selama ni kalau beli barang atau bayar tunai kat kaunter tak pernah pun tengok resit.

Tks, ni satu tips yang berguna. 60.53.137.175

rozaimy  at 23.Jun,2011 23:13
lost of car mesra

pls advise me on lost my kad mesra, i really miss the cad. i lost my points so many time 175.144.198.37

loganathan a/l muniandy  at 15.Aug,2011 22:15
Kad Mesra

Call hotline Mesra

130228888

layanan mungkin mesra, cuma tak pasti sistem depa ni mesra atau tidak sebab sistem point mereka selalu dok hilang. 219.94.38.58

rozaimy  at 16.Aug,2011 05:16
kad mesra hilang.orang jumpa tebud mata.boleh blok tak kad tu.

kad mesra saya hilang dan ada org jumpa tebus mata ganjaran di PSS TMN SERDANG RAYA 2/11/12.Boleh boleh kad lama dan gantikan kad baru ke alamat rumah saya. 172.16.18.100, 175.143.65.250

mohamad azali bin abd  at 03.Nov,2012 09:14
point kena potong

saya kumpul point untuk mendapat hadia ayau lain lain tiba tiba pagi isi minyak selpas itu point itu hilang bila tanya casher dia beritahu kalau awak tak pakai selama 6 bulan point awak kena telan oleh petronas.saya beritahu kalua macam itu saya tak guna pakai kad mesra.saya boleh tuang esso baik untuk saya.ini lah commends saya terimakasih.point yang potong ialah 9,000.00 182.62.162.129

subramaniam a/l munuandy  at 09.Nov,2012 14:11
point telah potong tanpa beritahu

Aku dah malas nak tuang minyak di petronas sebab apa yang saya kumpul point tanpa notis terus potong.mana boleh macam itu makna kene tipu lah .bila tanya counter point boleh simpan selama 6 bulan sahaja kalua macam itu saya megunakan kad ini selama dua tahun kenapa tak potong point saya ini semua tipu.sama juga saya megunakan kad esso tak jadi macam ini kalau boleh point yang potong pulang balik saya akan beli barang barang apa yang saya boleh beli terima kasih untuk petronas. 182.63.59.97

subramaniam a/l munuandy  at 10.Nov,2012 14:07
Guna point utk isi minyak

aku kadang-kadang, masukkan kad mesra dulu kat slot kad kredit kat stesen minyak petronas, terus depa charge minyak tolak point.

tetapi bab point expired to, aku pun tak puas hati, buka mesra, kad kredit punya point pun boleh ada expired. tak best le macam tu. alih-alih redeem benda kecil aje. 60.53.138.53

rozaimy  at 13.Nov,2012 01:09
SMS menang peraduan puluhan ribu ringgit

pasal menang duit tu mmg sah sah la menipu.....kalau baik sgt nk bagi customer duit..bagi la cek...terus pos je kat rumah....xyah nk a/c no bagai...... 60.51.125.212

miG  at 26.Jan,2013 11:50
complaints

This is the second time I lost my point, someone can just simply using my points, I really lost faith on mesra and petronas company. I dont understand how other people can just use out my point without any clarification on the card holder. Such a big company but the system are so poor. I will inform all my friend n facebook that your the petronas company such a multi billion do not have a proper system to check and anyone with the knowledge of the account no can easily be claim. Lost faith on petronas. 60.51.91.214

jason tan  at 24.Apr,2014 22:12

Saya telah mendaftar nyadi ahli kad Mesra pada bulan Mar 2014 akan tetapi hingga kini belu ada menerima apa apa rendem daripada petronas. Tiap bulan saya belanjakan kurang lebih RM10,000. No kad Mesra saya 70838155160067438. Sila jelaskan
1.9.106.34

Richard Tuah Anak Nyandang  at 14.May,2014 14:13
70838155157483556

belum ada menerima apa apa rendem daripada petronas 183.171.171.116

hairol pani bin md usah  at 16.May,2014 11:42
Vella

I am mr vella 175.145.217.140

Vellayutan  at 23.Jun,2014 14:29
Trackbacks
Post a comment