A.d.s

CVT:: Ustaz vs Ustazah
Posted at 11.Jul,2008 16:10  Comments 8 / Trackbacks 0
Ada baca suratkhabar semalam? Ustazah kena cekup pasal benda gitu-gitu. Biasala Ustazah pun manusia biasa maaa.
Apa nak dihairankan.

Ada satu ustazah ni, selalu sangat pakai baju kebaya. Kiranya nampak le susuk tubuh. Rupa memang tak ada tetapi kalau pakai seksi hari-hari, kambing tua pun naik nafsunya. Pak we keliling pinggang. Suaminya Ustaz pulak.

Bila ditegur Ustaz tu siap kata
"Laki awak tu dah tak suka awak, awak carila suami lain. Saya ni pun tengah cari girlfriend"

Persoalannya bukan pasal ustaz cari girlfriend, lantak le dia. Lelaki boleh kahwin empat. So tarak isu kat situ. Yang jadi isu tu pasal dia tahu yg isteri dia (ustazah) tu ada scandal dgn lelaki-lelaki lain. Tak ke Dayus Ustaz tu.

Aku tanya le, sapa nama Ustaz tu.

Setelah nama diberi, aku pun
"mmmmmmm macam pernah ku dengar nama tu... tetapi kat mana?"

"kat mana?"

"pernah dengar nama tu"

Tiba-tiba bini aku bersuara "alaaa bang, dia konvo sama dgn kita, cuma dia kursus multimedia"

aku:"oooo kan betul... mesti dia kenal ayah (aku bahasakan diri sebagai ayah) punya, al maklumle ayah ni memang terkenal kat OUM, he he he"

aku biasa le masuk bakul angkat sendiri.


Aku cakap kat bini, aku nak tulis kat blog aku pasal Ustazah Penyihir, dan Ustaz yg dayuz.. Hampeh...

Kalau bini dok kena transfer kerana setiap jabatan dia pergi ada scandal. Tak kan org fitnah kot. Tengok gaya isteri pakai kebaya pun hang patutnya tegur. Ustaz mesti tahu hukum. Lain le aku ni 'bomoh cabul', mana reti nak nasihat orang.

Aku ingat Ustaz ni dah biol, patutnya title ustaz tu kena tarik balik. Begitu juga title Ustazah kat bini dia tu. Hampeh.


Ada satu ustaz tu, dia ni juri kepada satu Akedemi kat TV.
Sibuk kata suruh ceraikan bini kononnya suami isteri tu dah jatuh talak 3, so dia sanggup jadi 'Cina buta'. Mangkuk hayun punya ustaz. Bukan ke haram 'cina buta'.
Lepas tu boleh keluar fatwa, kalau nak meningkatkan martabat, isteri kena serah kat dia. Gila ke? Yang TV9 ambil ustaz ni jadi juri dan ceramah buat apa? Buat le kajian dulu. Hantar le spy. Banyak sangat Ustaz biol sekarang ni (bukan semua ustaz biol tau...). Bersepah ustaz kat Malaysia ni, TV9 boleh ambil ustaz gila seks....

Ikut hati nak aje aku tulis nama dia kat blog aku.. tetapi mana boleh memalukan org. Betul tak ustaz?


Cerita aku ni tak ada moral sebenarnya, cuma aku harap Ustaz-ustaz dan Ustazah-ustazah kat luar sana, make sure perangai anda seindah title yg disandang... he he he


Comments
Perlu dibanteras

Sekarang mmg rmai yg dah sesat..x Kire secara batin @zahir...x mustahil ade org mcm ustaz tu..Yg penting kite kene b'hati2...Dan lebih peka dgn keadan sekeliling..Dalam hal yg mcm ni, sepatutnya pihak yg lebih b'tggungjawab perlu ambil tindakan demi m'jaga nama baik kita sesama Islam..Yg dah t'kena btg hidung pun perlu b'ingat selalu..Pasangan yg digelar ustaz & ustazah ni mmg x layak diberi gelaran sebegitu..Ini akan m'jatuhkan nama baik org Islam dengan sikap mereka tu..

EmbunPagi  at 14.Sep,2009 10:54
Perlu dibanteras

Sekarang mmg rmai yg dah sesat..x Kire secara batin @zahir...x mustahil ade org mcm ustaz tu..Yg penting kite kene b'hati2...DAn lebih peka dgn keadan sekeliling..Dalam hal yg mcm ni, sepatutnya pihak yg lebih b'tggungjawab perlu ambil tindakan demi m'jaga nama baik kita sesama Islam..Yg dah t'kena btg hidung pun perlu b'ingat selalu..Pasangan yg digelar ustaz & ustazah ni mmg x layak diberi gelaran sebegitu..Ini akan m'jatuhkan nama baik org Islam dengan sikap mereka tu..

EmbunPagi  at 14.Sep,2009 11:18
funny...make

salam..
wey dunia akhir zaman nie..
mcm2..
klakar tol la...

zek zaera  at 08.Mar,2010 00:37

ish betul ke ada ustaz cam 2 kat tv9? betul2 nak tahu sape? tapi macam mana tau dia cakap cam 2? memg dengar sendri ke?

anis anis  at 10.Mar,2010 12:51
patient yg beritahu

tok belagak siap sms Ustaz tu lagi.

tak puas hati ustaz tu. Pasal suami tu mengadu ustaz tu suruh dia ceraikan isteri dia (memang lawa le), supaya martabat suami tu boleh meningkat....

rozaimy  at 10.Mar,2010 17:36

minta kepastian dan penjelasan, byk komen2 yg negative tentang to belagak, saya menjadi keliru.......2- adakah ajaran tok belagak sama dgn ajaran ustaz jamaluddin 3-bagaimanakah kedudukan silat sempedi 123.136.101.200

wan nazri  at 06.Sep,2010 23:28
Gayong Fatani

1) itu kena jumpa sendiri, dengar cerita dari mulut atau blog, kita akan dengar macam-macam.

2) Tak sama ajarannya. Tok Belagak ajar kerohanian dlm gayong fatani. Contoh amalan boleh beli buku Gayong fatani tulisan arwah guru dia Tuan Hj Anuar Wahab.

3) Silat sempedi adalah sejenis silat gerak yg diasaskan oleh Ustaz Jamaluddin sendiri dan tak ada kena mengena dgn PRO DS atau Gayong Fatani. Di bawa khas ke PRO DS untuk membuktikan tidak semua silat gerak melibatkan jin. Begitu juga tidak semua pukulan jarak jauh melibatkan jin. 192.168.200.85, 175.136.196.134

rozaimy  at 07.Sep,2010 14:43
ustaz ustazah

ish2... manusia x perfect, baik ustaz mahupun ustazah 203.82.80.102

IsuPanas  at 01.Nov,2011 16:02
Trackbacks
Post a comment