A.d.s

Networking:: Petronas NGV Locator - Malaysia sahaja
Posted at 13.Jun,2012 11:20  Comments 5 / Trackbacks 0

Pengguna NGV di Malaysia selalu pening kepala untuk cari lokasi stesen NGV kalau mereka keluar dari kawasan biasa mereka.

Alhamdulillah, dengan adanya Petronas NGV Locator, pencarian stesen NGV bukan lagi satu masalah. Jawapan hanya dihujung cari anda.

Penyelesaian ini hanya untuk device yang guna Android aje.

**************

Step pertama, klik kat Play Store

Lepas tu kat ruangan search, tiap perkataan NGV

dan pilih Petronas NGV Locator.

 Lepas tu install macam aplikasi yang lain. Icon NGV akan dipaparkan discreen.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ni le rupa aplikasi tu. Yang merah tu 'kita', lokasi kita ketika itu.

Yang biru tu adalah lokasi Stesen NGV berdekatan dengan lokasi kita.

Mudahkan.

Kredit kepada Saudara Kedai yang bersusah payah membuat aplikasi ni.

Dan tidak lupa juga saudara Nash Rules dari group NGV facebook yang mencipta MAP untuk stesen NGV.

Ini adalah MAP yang dibuat oleh saudara Nash Rules. Marikan kita sama-sama update MAP yang telah dibina oleh saudara Nash Rules ini agar map/peta NGV  ni selalu uptodate.

Pastikan GPS di hidupkan sebelum nak guna aplikasi ni.

Selamat Mencuba.

End




Comments
En

Mohon sediakan kemudahan ngv disekitar kawasan antara tg malim dan bidor perak kerana dikawasan tersebut tiada stesen ngv, ini menyukarkan bg kenderaan yg menggunakan ngv untuk mengisi ngv. Mohon jasa baik pihak pengendali ngv terutamanyanya petronas menyediakan kemudahan tersebut disekitar bandar tersebut samada di slim river, sungkai, tg malim atau bidor, bagi kemudahan semua pengguna ngv. Sekian terima kasih.
175.137.64.207

Hasnul Hadi Hamlan  at 07.Oct,2012 23:25
Tempat yang berpatutan

Kepada Encik Hasnul, walaupun saya memahami dan mempunyai masalah yang serupa seperti tuan. saya rasa kurang sesuai jika encik meletakkan permintaan sebegini kepada tuan punya laman web ini. Kerana ini mungkin membebankan dia, dia telah bersusah payah menyebarkan kewujudan aplikasi untuk mencari ngv ini. saya rasa kita sepatutnya berterima kasih dahulu kepadanya. Tanpa post ini di laman web saya tidak akan mengetahui mengena kewujudan aplikasi ini.

terima kasih tuan lawan web

ps: Jika Encik hasnul mahu membuat permintaan sebegitu encik boleh gunakan alamat email ini mesralink@petronas.com.my
saya ambil dari laman web petronas. 110.159.228.176

Adamm Mudzaffar  at 11.Oct,2012 18:10
Mohon share

Terima kasih atas maklumat yang dikongsi. applikasi ni memang memudahkan pengguna2 ngv seperti suami saya. mohon share maklumat tersebut ye. terima kasih. 120.139.111.188

Hidayah  at 08.Feb,2013 23:36
terima kasih

Aplikasi yang amat berguna. Terima kasih. macam mana nk update lokasi baru ngv. Laman putra dah ada stasen ngv tp tak up date lg. Terima kasih. 60.48.48.205

izhar  at 11.Jun,2013 19:54
terima kasih

Aplikasi yang amat berguna. Terima kasih. macam mana nk update lokasi baru ngv. Laman putra dah ada stasen ngv tp tak up date lg. Terima kasih. 60.48.48.205

izhar  at 11.Jun,2013 20:05
Trackbacks
Post a comment